You have no idea

I went to PPUM with the girls  to visit Zeera's Father on last Monday. Sakit jantung and paru-paru berair if I'm not mistaken. Aku rasa selama aku pergi hospital reason mesti melawat nenek-nenek sakit and mak-mak bersalin. Like itu je. Itu pun melawat nenek-nenek/makcik-makcik sakit tak terasa apa-apa sebab bukan nenek-nenek/makcik-makcik aku. Kalau melawat orang bersalin pulak mestilah happy sebab dapat orang baru kan. Memang selama ni tak rasa sedih pun lah kalau pergi hospital.  But everything's changed bila Abah suddenly masuk hospital. That moment. That moment! This year Abang Along. That feeling bila tengok orang yang kau selalu tengok, yang sentiasa sihat walafiat, cergas, bahagia, always makes jokes dah tak macam tuh dah. Muka pucat, lesu, badan makin susut, tak bermaya and dah tak se-happy dulu. Tuhan je lah tahu rasa sedih tuh macam mana.


Bila tengok ayah Zeera terus teringat masa datang tengok Abah dulu. Air mata dah bergenang dah. But thank god pakai cermin mata so rasanya tak ada siapa perasan. I ask for a toilet sebab masa tuh dah sampai gengam tangan kuat-kuat sebab nak tahan daripada nangis. Sebelum air mata tuh betul betul jatuh better lari pergi toilet dulu.


Zeera, kalau kau baca blog post ni, aku nak kau bersyukur sebab atleast kau dapat jaga ayah kau even aku tahu apa yang kau tanggung sekarang sangatlah berat. You have to drive all the way to PPUM by yourself in your exam week. Not even have time to study for the next paper sebab kau kena jaga ayah kau. Tapi kalau aku, aku nak ada dekat tempat kau sekarang. Aku nak jaga ayah aku sendiri bila dia sakit. Aku nak balas balik jasa dia masa jaga and membesarkan aku dulu. But I didn't even get the chance to do all that.  Mandikan dia. Bagi ubat. Suapkan makan and ask him "Abah nak makan apa-apa tak? Dila boleh amikkan"  This. Benda ni lah yang aku asyik fikir sepanjang aku dalam wad tuh Ok. I think.. I should stop writing. Bye