Boooo me

"Saya sayang awak Laa, sebab tuh saya cakap semua ni"
"Mesti awak tak pernah terfikir macam mana sedih saya dengan Rafaa tengok awak sekarang"
"Saya kenal awak, saya tahu awak dulu macam mana, sekarang macam mana"
"Awak tak pernah macam ni Laa"
"walau macam mana awak sedih pun awak tak pernah tunjuk, tapi kenapa sekarang macam ni"
"Saya benci dia sebab buat awak macam ni"
"Awak ingat saya tak tahu ke siapa dalam kepala otak awak tuh bila awak Retweet tweet tuh semua?"
"Awak asyik cakap awak tak boleh, banyak kali cakap memang tak boleh lah jadinya"
"Allah tak akan tolong, orang yang tak nak tolong diri dia sendiri"
"Macam mana Allah nak tolong, kalau awak sendiri tak pernah cuba nak lupa dia"
"Taking roads that lead you to nowhere, how do you expect to get there" mesti tak dengar lagu Bruno Mars, Move on kan.
"Awak kena dengar lagu tuh, baru sedar sikit"
"Kalau dia sayang awak, dia akan terima awak seadanya macam mana awak terima dia jamming, skate"
"Saya kenal awak Laa, pada saya awak tak teruk pun. Tak ada nak kena berubah pun. Macam mana perangai awak bila nak something, bila awak excited bila awak dengan orang, semua tuh diri awak"
"Awak ni baik sangat Laa, orang buat awak pun awak boleh layan dia baik"
-Najah

On the phone dengan Najah for 1 hour and 30 minutes plus. I cried dari first dia cakap sampai habis. Aku tak tahu yang aku dah berubah sampai macam tuh sekali. Aku mengaku yang aku tak pernah macam ni sebelum ni. Kalau break cam haa lantak ah. Nanti lupa jugak. Tapi lama lama baru sedar yang aku masih dekat trmpat yang sama. To be honest, Ya, aku tak pernah cuba move on pun. Cakap je dekat orang nak move on tapi aku sendiri tak pernah letak sikit effort pun nak move on. Macam mana gambar, message yang dah beribu ribu tuh, T-shirt, macam tuh jugak sampai sekarang. Tak pernah delete, tak pernah usik. Elok je terletak dekat dalam phone. Dari dulu sampai sekarang. Tak ada sikit pun yang berubah. Bila Najah cakap mesti nak "Tapi..." Nak "tapi" tuh lagi masalahnya. Semua yang Najah cakap tuh betul. I admit betul sangat. Banyakkkk lagi sebenarnya yang dia cakap, tegur and marah. 1 hours 30mins plus punya conversation memnag banyak lah input dia kan. Tapi sikit pun tk terasa hati sebab apa yang dia cakap memang for the sake of my own good jugak. Tapi itu lah. Bukan senang. Nasib sekarang dekat rumah. Tak terasa sangat. Kalau dekat SI ni memang dah lost dah. 

Thank you so much awak. I love you :*

End

What happened to us?
It feels like yesterday you were a part of me.
My another half
Having a rough night everyday thinking that we usually are on the phone at this hour.
To go through everything without you is tutoring me
Checking my phone every 5 minutes just in case you would text/call
Why can't I forget you? Your voice? Your sleepy voice? Your annoying laughter? Your smell?
I admit you were amazing cause you can make me fall in love with you this hard

I know I'm hard to handle but at least I'm worth it
I've tried to fix all the broken parts in our relationship but you said I was trying to put a blame on you 
It's fine. Cause all I want was for our relationship to run smoothly
Goodmorning/goodnight text wishes which I received almost every night suddenly become none.
Day by day, our days become dull. Why?
I didn't want to lose you.
I wanted to stay but hold on to something that was not there anymore.. Hurts

Honestly I'm not trying to blame you or what. Myb it's my fault
Whatever it is, Thank you for you love, your times when I need you the most
Your random jokes, you words that easily melt my heart
Bringing me to the clinic everytime I fall sick, Thank you
Forcing me to take my pills, Thank you
The fact that you were the first person on earth that tell me "I AM NOT ROMANTIC AND SWEET". Whaattttt?!!! Thank you
You were the reason I smile everyday, baby.
I must say that you were the best I ever had and you rocked my world okay?

I thought you would be the last guy I spend my whole life with but god knows better
I'm sorry for my harsh words 
I'm sorry if I never there when you need me
I'm sorry if I come off as annoying
I'm sorry if I let you down
I'm sorry if I am no fun
I'm sorry I'm not what you wanted
I'm sorry if I ever broke your heart
I'm sorry I was not good enough . But I  tried to be
I'm sorry for everything..


Now I know I have to move on.
It's time to delete you from my mind and erase you from my heart.
But I will never forget the times we had together and all the sweet memories that we've created.
Erase your number from my phonebook, Unfollow you on Twitter, Block you on Facebook or 
throw up your shirts. No.

I hope this would be the last I'll be talking about you because I strongly need to find myself back
I've never been this weak before and felt this kind of heartache. 
I told you, you were amazing :)

Believe me when I say I love you 


Appreciate what still remains


Everyone have to know hidup tak ada ayah sangatlah susah. Kau kena hidup dengan apa yang kau mampu je.  Bukan dari segi duit je.  Tapi semua. Dari segi transport, berseronok dengan family, dan kau kena sedar diri yang kau tak macam orang lain. Kalau dah tak boleh tuh, memang tak boleh. Tapi Alhamdulillah dari segi duit keluarga aku tak ada masalah. Alhamdulillah selama hidup tak ada abah, for 8 years tak pernah tak cukup duit. Alhamdulillah sangat sangat sebab rezeki bertambah. Tak kaya tapi hidup aku lebih senang berbanding orang yang hidup susah tak ada ayah. Ini lah namanya hikmah kot. Allah ambil balik ayah aku, tapi dia limpah ruah kan rezeki kiteorang. Allah itu maha adil.

Dari segi transport, kalau dulu masa abah ada, aku hidup pergi sekolah ber-ambil ber-hantar. Jarang balik rumah jalan kaki. Kalau balik jalan kaki memang dah tahu dah kenapa,  Abah tertidur lah tuh. Haha :') Tapi lepas abah dah tak ada, aku kena jalan kaki. Mama kerja. Makan tengahari, mama kena siapkan awal-awal sebab lepas sekolah kebangsaan nak kena pergi sekolah agama pulak. Dari umur 11 aku dah start uruskan diri sendiri. Bila naik tingkatan dua dah kena start ubah. Pergi/balik sekolah naik bas. Bayangkan masa tuh tak pernah naik naik bus ni. Well, the hardest step is the first step. Bila pikir balik I have to. All I do was go with flow. And times passed by. It has been 8 years dah. Siapa yang kenal aku, diorang tahu aku bukan jenis yang bercerita pasal kesusahan aku. Not even once aku pernah cerita.  Well it is just me.. Pretend that everything is fine, I am fine. Konon macam tak ada apa-apa berlaku walau sebenarnya benda tuh aku pikir siang malam pagi petang.

Kalau keluar jalan-jalan dengan family or pergi holiday, family lain semua complete. Mak, ayah, kakak, adik abang semua but aku. 1 person missing. Dan benda tuh memang aku tak boleh nak ubah sampai bila-bila unless mama kahwin lain which is HELL NO! Beberapa hari lepas abah pergi aku dah bagi hint awal-awal dekat mama yang aku tak nak ayah baru. Aku tak nak mama kahwin lain. Sedih sangat. Bila semua orang cerita pasal ayah masing masing aku diam. Aku nak cerita apa? Cerita apa je yang aku ada pasal ayah ni? To be honest memang tak banyak pun. Sebab kecik kecik dulu memang tak rapat sangat dengan abah. Memang tak ada lah nak peluk peluk ke apa. Afiq je yang rapat dengan abah dulu. So kenangan dengan arwah abah memang sikit unless tengok balik gambar gambar lama baru cam boleh ingat balik.

Kalau orang tanya apa yang aku rasa jawapan aku kosong. 1 second can change my entire life macam tuh je. Abah tak pernah sakit sebelum ni. Setakat sakit demam biasa. But one day dia sakit and the next morning he's gone. Aku tak prepare langsung untuk ada dalam keadaan macam ni. Alhamdulillah semua okay. Hidup aku lebih senang dan mudah. Masing masing dah besar skrng. So dah tak ada apa sangat. Mama memang tak pernah bagi kiteorang rasa susah even hidup tak ada ayah ni. Kalau dulu ada abah shopping dekat sekian sekian sekian lepas abah tak ada pun still the same. Sama jugak. Brand baju or anything yang dah biasa guna still remain unchange. Even makin up adalah. Biasa ah anak dara en en en. Haha sampai orang tak percaya aku tak ada ayah sebab cara aku tak macam aku ni anak yatim.

Aku akan sentiasa ingat orang dekat sekeliling aku. Maybe diorang tak nampak apa yang diorang dah buat. Apa yang diorang dah tolong. Tapi aku sangat sangat terharu ada orang-orang macam ni. Dan aku sangat bersyukur Allah pertemukan aku dengan orang yang sangat memahami aku dan keluarga. To these family,
Najah, Rafaa, Huzai, Kaka, Echa, Faii, Zurish, Yaya, Leen, Zeera, Zurish. Thanks to you and your family. Thanks a lot :')  I love all of you.

P/s: Benda ni dah ada dalam draf like a week? Haha